24 januar 2010

Metafor

Han har stjålet litt her og litt der og etter hvert fått seg det fineste reiret. Han ønsker hun skal tro det er hans skaperverk, at han er gjevest her omkring, at det er hun som er heldig.

Han gjør absolutt hva som helst for å få seg et ligg.

Vekst i Slow City

Kragerø skulle som "Slow City" absolutt fortsette å være en by i vekst. Men vekst har mange stadier og for en "Slow City" kunne vekst like gjerne bety "modning".
Kanskje skulle det innebære nettopp et oppgjør med forestillingen om evig økonomisk vekst som det eneste saliggjørende.

Modning kan bety at man tar en pause og spør om innbyggerne har det godt, om tiltakene virker og rekker fram, om alle blir hørt, om samfunnet kan bli mer tilgjengelig, om menneskene kan bli mer engasjert. Det kan bety at vi etterstreber å ha et godt liv sammen framfor å nå lengst mulig i rotteracet hver for oss.

Maktspråk i praksis

4 scenarier, Kragerøkystens fremtid (pdf)

Jeg liker ikke opplegget "Kragerøkystens fremtid" men ble unektelig glad da "Slow City" var med som et av scenariene. Det varte inntil jeg fikk spurt meg selv om hva jeg ville tenkt dersom scenariet var den første informasjonen jeg noen gang hadde fått av konseptet. Jeg tror tanker om stagnasjon, svermeri, kjedsomhet ville falle meg inn.

Slik blir presentasjonen et eksempel på hvordan et dokument som dette legger føringer for hvordan folk i Kragerø skal forholde seg om tanken om "Kragerø Slow City" noen gang kommer opp igjen.